Обслуговування користувачів

       Обласна наукова медична бібліотека Житомирської обласної ради  є головною медичною бібліотекою регіону, яка забезпечує акумуляцію документально-інформаційних ресурсів та надає їх у тимчасове користування  фізичним та юридичним особам.   

       ОНМБ надає послуги  медичним працівникам лікувально-профілактичних установ, викладачам та студентам  навчальних медичних закладів області, спеціалістам, професії яких суміжні з медициною та охороною здоров'я, іншим категоріям користувачів

       Пріоритетністю в обслуговуванні користуються організатори охорони здоров'я, провідні спеціалісти територіальних медичних установ, лікарі, що займаються науковою роботою. Дані категорії спеціалістів   обслуговуються    засобами  сигнального інформування та ВРІ (вибіркове розповсюдження інформації) у відділі наукової медичної інформації та бібліографії. Спеціалісти-бібліографи здійснюють дистанційне інформування за певною тематикою віддалених користувачів на іх e-mail (електронна доставка документів). Для користування такою послугою необхідно звернутися до відділу і заповнити відповідну анкету.

       Абонемент відділу обслуговування видає спеціалістам документи для опрацювання  поза бібліотекою  безоплатно, лише нові та цінні видання користувач одержує під заставу.  На абонементі та у читальній залі облаштовані  комп'ютеризовані  читацькі  місця з підключенням до мережі Інтернет.

       Абонемент літератури для сімейного читання, де до уваги читачів пропонується понад 800 назв  видань різних жанрів: інтелектуальна проза, детективи, любовні  романи, пригоди та фантастика.  Репертуар  книг  постійно  оновлюється.

       В читальній  залі спеціалісти і студенти працюють з документами на місці. При потребі користувач може  замовити ксерокопію чи відскановану копію статті із журналу чи потрібної сторінки  з книги, збірки. Читачі мають можливість працювати з електронним каталогом та отримати необмежений доступ до Інтернету.