Виставка «Психічне здоров’я як складова національної безпеки»

 

Психічно здоровою є людина, яка не має симптомів та синдромів психічного розладу, соціально адаптована та отримує задоволення від життя. На стан психічного здоров’я окремих верств населення і суспільства загалом негативно впливає інформаційне навантаження, такі політичні і економічні катаклізми в країні,  як бідність, безпритульність, безробіття, низький рівень освіти тощо. Встановлено, що максимальний тягар психічних розладів лягає на плечі людей молодого віку, тобто найбільш продуктивної групи населення. Стреси стали складовою частиною сучасного життя людини. Люди борються з ними не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх.

Всесвітній день психічного здоров’я відзначається 10 жовтня. Цій даті, яка входить до переліку міжнародних днів, що відзначаються ООН, присвячено книжково-ілюстративну виставку «Психічне здоров’я як складова національної безпеки». На ній представлені наукові та науково-популярні медичні видання, психологічна література, що висвітлюють   розвиток системи охорони психічного здоров’я в Україні і світі,  проблему стресів та граничних психічних розладів: депресій, неврозів, астенічних синдромів; питання психічного здоров’я сім’ї та молоді. Окремий розділ присвячено питанням діагностики, корекції та профілактики синдрому професійного (емоційного) вигорання  медичних працівників.    

Запрошуємо переглянути виставку. Виставка  експонується в читальній залі обласної наукової медичної бібліотеки до 15  жовтня.