Україно моя, Богом дана земля!

«Ніхто нам не збудує держави,

коли ми її самі не збудуємо,

і ніхто з нас не зробить нації,

коли ми самі нацією не схочемо бути».

 

Вацлав Липинський

 

В обласній науковій медичній бібліотеці експонується книжково-ілюстративна виставка «Україно моя, Богом дана земля!»,  присвячена  25-річчю Незалежності України.   

Український фольклор, побут, звичаї та обряди, традиції українців, таємниці і загадки історії, міфи і легенди, скарби духовні та матеріальні, реліквії української державності, державні, історичні, архітектурні, народні, культурні символи України – розповідь про все це можна знайти в книгах.

Хто такі українці? Що таке Україна? Як формувалась і розвивалася українська нація і державність? Яке місце займає Україна в сучасних умовах глобалізації? Усі ці питання в різній інтерпретації хоча б раз ставив собі кожен пересічний українець, а філософи, історики, етнографи намагаються знайти на них відповідь і діляться цим знанням.

На виставці представлені книги з фонду бібліотеки про видатні постаті в історії України, праці державних діячів, вчених, письменників, навчальна література, місцеві видання. Література розкриває факти та події історії України: зрушення в політичній системі, становлення структур державної влади, побудова нації, проблеми прав людини, зміни в економіці, соціальній сфері, в моделях соціальної поведінки. 

Ознайомлення з виставкою сприятиме духовному росту кожного читача - його душі й любові, які складають основу рушійної сили історичного процесу.

Ірина Смалюх,

заступник директора ОНМБ