Подорож до Львова

 

Напередодні професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек ми спланували екскурсію до  міста Лева.

Після відвідин Львова нас переповнюють емоції. Атмосфера в місті фантастична. Тут дуже багато туристів. Сподобалась гостинність і добродушність городян. Ми піднялися на Високий Замок, звідти помилувалися красою і величчю міста. Потім споглядали на Личаківському парку-цвинтарі унікальні надгробні скульптури, виконані відомими митцями, і почули романтичні і містичні історії.

Ми оглянули Вірменський кафедральний собор, який вразив своїми оригінальними фресками та внутрішнім подвір’ям; помпезний Домініканський собор та Успенську церкву (каплицю Трьох Святителів) і були дуже вражені  їх красою, величчю і  унікальною ліпкою; милувалися  Італійським двориком, чисельними пам’ятниками, з яких кожен – витвір мистецтва.

З ресторанів оглянули відому Криївку та покуштували фірмових і дуже смачних штруделів у «Львівських Пляцках».

Львів вражає своєю архітектурою,  ми  гуляли центральною частиною міста, насолоджувалися його багатою атмосферою і заходили у неповторні львівські  кав’ярні, цукерні та майстерні шоколаду.

З нами працювала протягом шести годин дуже професійний екскурсовод Андріана - справжня львів’янка – шляхетна, виважена та емоційна.

Взагалі, відчувається культура міста,  неповторна атмосфера, в якій дуже тепло, комфортно, і, хочеться в такому місті жити.

Красень Львів, до зустрічі!  Ми обов’язково ще повернемось!